Chystáme pre vás komunitnú klubovňu “Káčko”

17. september 2018
Chystáme pre vás komunitnú klubovňu “Káčko”

Po dlhšom čase zvažovania a príprav sme dospeli k rozhodnutiu otvoriť pre návštevníkov centra pre rodinu komunitnú klubovňu "Káčko". Hlavnou myšlienkou, túžbou a cieľom klubovne je ponúknuť priestor pre voľnočasové aktivity a oddychový priestor počas dňa.

Pre koho je určená? V doobedňajších hodinách bude poskytovať priestor hlavne pre rodičov s deťmi, v poobedňajších hodinách zase pre študentov po skončení vyučovania. Vítaní sú však všetci - rodiny, seniori, dobrovoľníci, priatelia aj sympatizanti centra pre rodinu. “Káčko”  bude miestom načerpania i stretávania sa, kde sa môžu návštevníci porozprávať s priateľmi a známymi, prípadne zoznámiť s novými ľuďmi. Bude poskytovať priestor i skupinám či stretkám (napr. stretká matiek, otcov, manželov, mladých...). V klubovni bude návštevníkom k dispozícií posedenie, spoločenské a teambuildingové hry, potreby na tvorenie, knižnica, detský kútik, premietacia technika, kalčeto. Počas otvorenia bude členom klubovne k dispozícií pitný režim a možnosť posedieť pri šálke kávy, či dobrom čajíku. Počas pekných dní s dobrým počasím je k dispozícii aj veľká záhrada priamo pod historickými múrmi trenčianskeho hradného opevnenia.

Okrem otvorenosti klubovne a poskytnutia priestoru pre návštevníkov, bude pripravený v niektorých dňoch aj program a konkrétne aktivity. Časť aktivít bude zameraných pre žiakov a študentov, napríklad ukážky spoločenských hier, turnaje, besedy s hosťami, či premietanie. Okrem toho plánujeme tvorivé dielne, animačný program pre deti a podobne.

Prečo nám na tom záleží? Chceme dať možnosť každému aktívne využívať svoj čas, možnosť naučiť sa niečo nové, možnosť objaviť a využiť svoj vlastný talent. Ponúkame možnosť, aby každý mohol vystúpiť zo svojej samoty, či zo svojho virtuálneho sveta s virtuálnymi internetovými priateľstvami a žiť reálny život v rozhovoroch s reálnymi priateľmi na príjemnom mieste. Do skutočných vzťahov a priateľstiev sa vždy oplatí investovať.

Otváracie hodiny

PONDELOK
9:00 - 18:00

UTOROK
14:00 - 16:00

STREDA
14:00 - 16:00

ŠTVRTOK
14:00 - 16:00

PIATOK
9:00 - 18:00

Po počiatočnom rozbehu a podľa vášho záujmu plánujeme klubovňu otvoriť aj cez víkendy a predĺžiť otvorenosť v stredu. Otváracie hodiny môžeme ešte neskôr doladiť a upraviť podľa reálneho záujmu a možností našich dobrovoľníkov.

Klubovňa vznikla vďaka možnosti zriadiť chránené pracovisko s podporou ÚPSVaR, ktoré nám prispelo na nákup zariadenia a čiastočne prispieva na prevádzku a tiež vďaka darom od sponzorov a podporovateľov centra. Preto všetky aktivity a pitný režim ponúkame za dobrovoľný príspevok.

Zároveň ponúkame priestor pre dobrovoľníkov, ktorí majú zmysel pre komunitu a boli by ochotní počas stredňajšieho a piatkového poobedia pomôcť s obsluhou či tvorbou programu. Viac na www.cprtrencin.sk, info@cprtrencin.sk.

 

Chcem podporiť CPR

Prehľad mesiaca

Najnovšie články

16. ročník podujatia Hviezdy deťom - boli sme pri tom

28. jún 2024

Trenčín sa opäť stal dejiskom významného charitatívneho podujatia „Hviezdy deťom“, ktoré prebehlo už po šestnásty krát a opäť na Štadióne Sihoť, kde celá myšlienka pred rokmi začala.

Neplatení hrdinovia - uspeli sme v hlasovaní na podporu nášho projektu

18. jún 2024

Centrum pre rodinu v Trenčíne za dobu svojej existencie funguje do veľkej miery na práci dobrovoľníkov. Postupom času sa nám darí pracovať s dobrovoľníkmi systematickejšie. Zapojili sme sa do Participatívneho komunitného rozpočtu TSK s projektom "Neplatení hrdinovia". Cieľom projektu bolo podporiť a rozšíriť dobrovoľníctvo, ktoré je kľúčové pre naše centrum.

Akcia Otec a dcéra jún 2024 v Pastoračnom centre Jonatán

13. jún 2024

Od 6. júna do 9. júna 2024 sa v Pastoračnom centre Jonatán konala výnimočná akcia zameraná na budovanie vzťahu medzi otcom a dcérou. Na tento predĺžený víkend sa stretlo 13 párov, kde dievčatá vo veku 14 až 16 rokov spoločne so svojimi otcami prežívali nezabudnuteľné chvíle plné zážitkov, dobrodružstiev a vzájomného spoznávania.

Akcia Otec a dcéra v Pastoračnom centre Jonatán

13. jún 2024

Od 6. júna do 9. júna 2024 sa v Pastoračnom centre Jonatán konala výnimočná akcia zameraná na budovanie vzťahu medzi otcom a dcérou. Na tento predĺžený víkend sa stretlo 13 párov, kde dievčatá vo veku 14 až 16 rokov spoločne so svojimi otcami prežívali nezabudnuteľné chvíle plné zážitkov, dobrodružstiev a vzájomného spoznávania.

Otec & syn na mori 2024 - Dobrodružstvo na Jadrane

10. jún 2024

V máji sa uskutočnila nezabudnuteľná plavba určená na prehĺbenie vzájomných vyťahov otcov a synov, ktorú organizovalo Centrum pre rodinu Trenčín. Tento jedinečný program, ktorý trval od soboty 11. mája do soboty 18. mája, priniesol do života účastníkov mnoho vzácnych okamihov. Na palubách dvoch desaťmiestnych lodí typu Dufour sa plavilo 8 párov otcov a synov, animátor, kňaz a 2 kapitáni.

Archív článkov

0940 785 275 info@cprtrencin.sk Farská 12, 911 01 Trenčín facebook.com/cprtrencin
© 2015-2024 Centrum pre rodinu Trenčín Všetky práva vyhradené.
Nastavenie cookies | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga