Darujte 2% - postup pre fyzické osoby

24. február 2017
Darujte 2% - postup pre fyzické osoby

Fyzická osoba môže v daňovom priznaní určiť, komu poukáže 2% alebo 3% z podielu ním zaplatenej dane. Budeme radi, ak podporíte práve centrum pre rodinu CPR Trenčín, o.z.

Stručný postup pre poukázanie dane pre fyzické osoby:

--> V daňovom priznaní pre fyzické osoby vyplníte časť VYHLÁSENIE o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby podľa § 50 zákona. V daňovom priznaní typu A je to VIII. oddiel na strane 5 a v daňovom priznaní typu B XII. oddiel na strane 11.

--> Ak ste v roku 2016 neodpracovali 40 hod. dobrovoľníckej činnosti, môžete darovať 2%. Vypočítajte 2% z dane, zaokrúhlite na eurocenty nadol a vpíšte do príslušného riadku. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.

--> Ak ste v roku 2016 odpracovali 40 hod. dobrovoľníckej činnosti a máte o tom potvrdenie, môžete darovať až 3%. Vypočítajte 3% z dane, zaokrúhlite na eurocenty nadol a vpíšte do príslušného riadku. Táto suma však musí byť minimálne 3 €. Okrem toho vpíšte krížik do kolonky „spĺňam podmienky na poukázanie 3% z dane“.

--> Vyplňte údaje o prijímateľovi: IČO: 42378541, Názov: CPR Trenčín, Právna forma: Občianske združenie, Sídlo: Farská 12, 911 01 Trenčín a Poukázaná suma.

--> Ak súhlasíte so zaslaním vašich údajov prijímateľovi (meno a adresa, údaj o sume sa nezasiela), tak zaškrtnite súhlas so zaslaním údajov.

--> Daňové priznanie je potrebné podpísať, aj v časti pre VYHLÁSENIE o poukázaní podielu zaplatenej dane

--> Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania na Váš daňový úrad (zvyčajne do 31.3.) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov. Daňový úrad po kontrole údajov a splnení všetkých podmienok má zákonnú lehotu 90 dní na to, aby previedol sumy, ktoré ste poukázali, v prospech Vami vybraných prijímateľov.

--> Ak ste poukázali 3% z dane, povinnou prílohou k Daňovému priznaniu je aj Potvrdenie o odpracovaní minimálne 40 hodín dobrovoľníckej činnosti!!!

 

Ukážka vyplnenia daňového priznania pre fyzické osoby (typ A), ak fyzická osoba daruje 3% dane. Daňové priznanie pre fyzické osoby (typ B) sa vyplňuje analogicky.

Poznámka: Použitie podielu zaplatenej dane na osobitné účely sa riadi najmä §50 Zákona o dani z príjmov 595/2003 Z.z. v znení neskorších predpisov.

NAŠÍM POSLANÍM JE PODPORA RODINY. CHCEME INŠPIROVAŤ, POMÁHAŤ SKVALITŇOVAŤ VZŤAHY MEDZI ČLENMI RODINY A PODÁVAŤ POMOCNÚ RUKU RODINÁM A OSOBÁM, KTORÉ SA OCITLI V ZLOŽITEJ SITUÁCII.

Ďakujeme Vám za Váš záujem a podporu, ktoré nás posúvajú ďalej.

Chcem podporiť CPR

Prehľad mesiaca

Najnovšie články

16. ročník podujatia Hviezdy deťom - boli sme pri tom

28. jún 2024

Trenčín sa opäť stal dejiskom významného charitatívneho podujatia „Hviezdy deťom“, ktoré prebehlo už po šestnásty krát a opäť na Štadióne Sihoť, kde celá myšlienka pred rokmi začala.

Neplatení hrdinovia - uspeli sme v hlasovaní na podporu nášho projektu

18. jún 2024

Centrum pre rodinu v Trenčíne za dobu svojej existencie funguje do veľkej miery na práci dobrovoľníkov. Postupom času sa nám darí pracovať s dobrovoľníkmi systematickejšie. Zapojili sme sa do Participatívneho komunitného rozpočtu TSK s projektom "Neplatení hrdinovia". Cieľom projektu bolo podporiť a rozšíriť dobrovoľníctvo, ktoré je kľúčové pre naše centrum.

Akcia Otec a dcéra jún 2024 v Pastoračnom centre Jonatán

13. jún 2024

Od 6. júna do 9. júna 2024 sa v Pastoračnom centre Jonatán konala výnimočná akcia zameraná na budovanie vzťahu medzi otcom a dcérou. Na tento predĺžený víkend sa stretlo 13 párov, kde dievčatá vo veku 14 až 16 rokov spoločne so svojimi otcami prežívali nezabudnuteľné chvíle plné zážitkov, dobrodružstiev a vzájomného spoznávania.

Akcia Otec a dcéra v Pastoračnom centre Jonatán

13. jún 2024

Od 6. júna do 9. júna 2024 sa v Pastoračnom centre Jonatán konala výnimočná akcia zameraná na budovanie vzťahu medzi otcom a dcérou. Na tento predĺžený víkend sa stretlo 13 párov, kde dievčatá vo veku 14 až 16 rokov spoločne so svojimi otcami prežívali nezabudnuteľné chvíle plné zážitkov, dobrodružstiev a vzájomného spoznávania.

Otec & syn na mori 2024 - Dobrodružstvo na Jadrane

10. jún 2024

V máji sa uskutočnila nezabudnuteľná plavba určená na prehĺbenie vzájomných vyťahov otcov a synov, ktorú organizovalo Centrum pre rodinu Trenčín. Tento jedinečný program, ktorý trval od soboty 11. mája do soboty 18. mája, priniesol do života účastníkov mnoho vzácnych okamihov. Na palubách dvoch desaťmiestnych lodí typu Dufour sa plavilo 8 párov otcov a synov, animátor, kňaz a 2 kapitáni.

Archív článkov

0940 785 275 info@cprtrencin.sk Farská 12, 911 01 Trenčín facebook.com/cprtrencin
© 2015-2024 Centrum pre rodinu Trenčín Všetky práva vyhradené.
Nastavenie cookies | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga